Καταπολέμηση της Βίας και του εκφοβισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Διημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση της Βίας και του εκφοβισμού. Βία στον χώρο της υγείας: Ενδοοικογενειακή, Παρενόχληση στον χώρο εργασίας, Ενδοσχολική, Ατομική ή κοινωνική ευθύνη;»» που πραγματοποίησε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε συνεργασία με το Βία stop στο ξενοδοχείο Lucy Hotel στην Καβάλα την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023. Η Διημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της 4ης ΥΠΕ, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος με την αντίστοιχη παροχή Μονάδων Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, ενώ τη διοργάνωση ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους χίλιους (1062) από όλα τα μέρη της Ελλάδας. 
Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων η κα. Καλυψώ Γούλα απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της Διημερίδας.
 

Επίσης, στην τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ Α. Πολίτης, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Γ. Τσιγάρας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, κ. Α. Γερόπουλος, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ε. Καμπουρίδης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και του Δήμου Καβάλας, δύο βουλευτές του Ν. Καβάλας, κ. Μ. Λαζαρίδης και κ. Ι. Πασχαλίδης και εκ μέρους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας κ. Τζ. Πολυκανδριώτης.
Την κεντρική-εναρκτήρια εισήγηση ανέλαβε η τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κα. Ξένη Δημητρίου.
 

Προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι στον χώρο τους, από την Εισαγγελία, Αστυνομία Συμβουλευτικά κέντρα, το Βία stop και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πλαισίωσαν το Επιστημονικό πρόγραμμα της Διημερίδας διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια της Διημερίδας. Οι εξαιρετικές ομιλίες προκάλεσαν γόνιμο διάλογο, με ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών ανάμεσα σε επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων.
 
Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες για τα δύο κλινικά φροντιστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε παράλληλη αίθουσα. Το πρώτο αφορούσε στις «Ασύμμετρες διαπραγματεύσεις» με ομιλητή τον κ. Ν. Καραγιαννίδη και το δεύτερο στην «Ενδοσχολική Βία» με την κα. Ε. Φώτου, Δικαστική Ψυχολόγο, Βία Stop, την κα. Π. Τσίτση, Επισκέπτρια Υγείας του ΓΝ Καβάλας και τον κ. Τσακίρη,  Εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
 Η πολυπληθής παρουσία των επαγγελματιών υγείας, αλλά και απλών πολιτών ήταν απόρροια της εξαιρετικής οργάνωσης, η οποία υποστηρίχθηκε πρώτιστα από την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αναγνώριση του έργου των Νοσηλευτών, αλλά και τη σοβαρότητα του ζητήματος της Βίας σε κάθε διάσταση του.